16,78% og 48,22% – Det er hvor mye Bitcoin har steget siden henholdsvis 1. november og 1. oktober. Det er nok å si at Bitcoin har vært i sving det siste kvartalet [siden september – 34%].

Så er det alt solskinn og tusenfryd og regnbuer og smør mellows for Bitcoin?

Selvfølgelig ikke. Som beskrevet i en forrige artikkel, ser ting dystre ut for Bitcoin, i det minste på kort sikt. Denne artikkelen vil se på den kortsiktige prisbevegelsen til Bitcoin og hva du kan forvente fra et rent teknisk analyseperspektiv.

Bitcoin 4-timers diagram

En kort posisjon vil være den beste måten å handle Bitcoin på. Årsakene er enkle, Bitcoin-okser er utmattet fra deres 3-måneders rally, og dette er ikke et fullverdig okseløp ennå, og mens okser hviler, vil markedets bjørner ta kontroll. Vi kan forvente et fall på 3% til 6% snart på hitlistene.

Begrunnelse

Begrunnelsen fra et TA-perspektiv er dannelsen av et bearish mønster – stigende kil. Den bearish breakout vil presse Bitcoin til nærmeste støttenivå (er). Videre er det en dobbel bearish avvik mellom pris og volum og pris og RSI.

For begge disse indikatorene hadde prisen dannet seg en høyere høyde, og verken volumet eller det bullish momentumet rettferdiggjorde det. Derfor må vi snart være klar for en dråpe. Faktisk hadde fallet / utbruddet allerede skjedd, med prisen på nytt som testet bunnen av kilen.

Den endelige begrunnelsen er 0.786-Fibonacci-nivået som prisen var på. Det er en 50-50 sjanse for at prisen vil bli avvist her. I et slikt tilfelle vil det bare styrke den allerede bearish fortellingen som er forklart her. Imidlertid er det en sjanse for at prisen kan øke over dette nivået som den gjorde med 0.618-Fibonacci-nivået.

Konklusjon

Selv om beviset er konkret for at en kort posisjon er den beste måten å gå, er det fremdeles en sjanse for at Bitcoin kan gå høyere siden det er i en pre-bull run-fase. Så det er bedre å holde et stramt stopptap i tilfelle man bestemmer seg for å kortslutte dette.