Venezuelanske myndigheter har arrestert to personer som angivelig hacket serverne til en lokal kryptobørs og stjal 101 Bitcoin.

Som om amerikanske sanksjoner, økonomisk volatilitet og en til tider fiendtlig regjering ikke var nok, må også venezuelanske handelsmenn takle hackere.

Venezuelas Scientific, Criminal, and Criminalistic Investigations Corps (CICPC), tilsvarer Federal Bureau of Investigation i USA, kunngjorde nylig arrestasjonen av to personer som angivelig klarte å trenge inn på serverne til en venezuelansk handelsplattform og stjele 101 Bitcoins ( verdt over 1,9 millioner dollar).

José Manuel Osorio Mendoza, 33, og Kelvin Jonathan Diaz, 34, blir beskyldt for å ha brutt seg inn på serverne til Bancar Exchange, en av rundt et dusin kryptovaluta-børser autorisert til å operere i Venezuela. Etter å ha omgått plattformens sikkerhet fortsatte de angivelig med å overføre Bitcoin og fiat til forskjellige kontoer tilknyttet dem.

Selv om hackerne brukte tildekkingsprotokoller i et forsøk på å dekke sporene sine, klarte politiet å spore tyveriene til ett selskap, Proinsa, selv om det er uklart hva de mistenkte er nøyaktig knyttet til firmaet.