Decentrale financiering (defi) blijft deze week golven maken, want de Yearn Finance project token (YFI) is de afgelopen vijf dagen meer dan 270% gestegen. De digitale munt is vandaag de dag meer waard dan de prijs van een bitcoin, aangezien het actief momenteel wordt verhandeld voor $15.934 per YFI..

Het komt zelden voor dat de prijs van een andere munt hoger is dan de prijs van een bitcoin (BTC), maar de laatste vijf dagen is de Yearn Finance munt (YFI) ruim boven de Bitcoin Revolution-prijs per munt gesprongen. Het door Andre Cronje ontwikkelde project is een platform dat bovenop de Ethereum-blokketen is gebouwd en dat het mogelijk maakt om de opbrengst samen te voegen.

De documentatie van het project beschrijft Yearn Finance als een „profit switching lender om de opbrengst van de leningen te optimaliseren“.

In wezen maken gebruikers van Yearn gebruik van andere defi-apps zoals Aave, Compound, Curve en andere om leenscenario’s te maximaliseren. Gebruikers maken gebruik van een yield farming strategie via de talloze liquiditeitspools en Yearn optimaliseert het beste rendement op de liquiditeit.

Het Yearn Finance project is ook verantwoordelijk voor de Curve Y pool en deze pool maakt het mogelijk om rente te verdienen via hoge vraag stabiele munten zoals USDT, DAI, TUSD en USDC.

Yearn heeft net een governance token gelanceerd en de munt is gericht op het verkrijgen van rendementsliquiditeit via de verschillende beschikbare pools. In principe maakt de YFI-munt winst mogelijk door het inzetten van „proof-of-liquidity“ en het „doel van de curve.fi is om de beloning op de yearn.finance-munten verder te verhogen„.

Om gebruik te maken van het Yearn Finance ecosysteem kunnen gebruikers kiezen uit vier productcategorieën; „Verdienen“, „Zap“, „APR“ en „Vaults“. De „Verdien“ categorie laat een gebruiker een portemonnee aansluiten en zoeken naar het beste rendement. Het „Zap“ protocol geeft een gebruiker toegang tot de stablecoin lending mogelijkheden via Curve Finance.

De „APR“-sectie wordt gebruikt om kruisverwijzingen te maken naar de rentetarieven die in het hele defi ecosysteem zijn verzameld. „Vaults“ zijn geautomatiseerde liquiditeitsstrategieën die de liquiditeit van de pool optimaliseren door activa te deponeren die in het meest efficiënte schema zullen worden beheerd.

Er is al veel vraag naar activaspecifieke liquiditeitspools op decentrale exchange (dex) platformen zoals Balancer en Uniswap.

Het YFI-muntstuk heeft de afgelopen week een fenomenale winst geboekt na de gekte die het YAM-project met zich meebracht.

Sinds 15 augustus is de YFI meer dan 270% in waarde gestegen van $4.272 per munt tot $15.934 per YFI-spotprijs van vandaag. YFI is meer dan 54% op donderdag en in termen van ETH is het meer dan 38 munten en 1,34 BTC waard met behulp van de huidige wisselkoersen.

In termen van een marktplafond bestaat er nu slechts 30.000 YFI, zodat de totale marktwaardering van het muntstuk slechts 4477 miljoen dollar bedraagt op het moment van de publicatie.

Het marktplafond van $477 miljoen plaatst het Yearn Finance project in de top 36e positie onder de meer dan 5.700 crypto munten en penningen die er bestaan.